Psihosfera Psihologija Geštalt Psihoterapija
Home > Razvojne radionice > Trudnice

Trudnice

Trudni ste! Wow, koje zanimljivo putovanje je pred Vama.
Trudnoća predstavlja jedno zaista neusporedivo prijelazno životno razdoblje koje donosi mnogo promjena kako u doživljavanju sebe tako i svoje okoline. Više ništa nije kao prije, nepoznanica je kako će biti, a sadašnji trenutak je toliko promjenjiv, da se ponekad ne prepoznajete. Put kojim kročite je prostran, ponekad nadmoćan i sveobuhvatan, često u nekim trenucima i zastrašujući. Zbog vjerovanja da je trudnoća stanje kada bismo morali biti uvijek nasmijani i sretni, trudnice nerijetko ni sa kime nemaju podijeliti strahove, strepnje i brige.

Trudnoća je pretežito fokusirana na preglede, brojke, mjerenja, prehranu, porod. A gdje je tu žena?
Ne propustite priliku da ovo dragocjeno iskustvo učinite razvojnim i važnim kako za sebe tako i za vaše dijete. Jer onako kako se majka osjeća u trudnoći i kakav odnos stvara sa svojim nerođenim djetetom počeci su odnosa i emocionalne vezanosti koji su temelj u formiranju buduće osobnosti bebe.

Postoje brojne studije koje ukazuju da psihološka podrška u vrijeme trajanja trudnoće utječe pozitivno na fizičko zdravlje majke i djeteta, umanjenu anksioznost tijekom trudnoće, umanjen doživljaj boli tijekom trudova te donosi veće zadovoljstvo prilikom poroda te manji broj neugodnih psihičkih stanja nakon poroda.

Stoga, putem aktivnosti koje nudimo u Psihosferi pronađite onu koja Vam najviše odgovara i koja će trenutak u kojem se nalazite učiniti značajnim, podržavajućim, povezanim i lijepim.

Razlozi zbog kojih se trudnice uključuju na Psihosferine aktivnosti pročitaj ovdje.

Individualno savjetovanje
Razvojne grupe za trudnice – Devetomjesečno putovanje
Edukativna predavanja

Psihosfera Psihologija Geštalt Psihoterapija Individualno savjetovanje

Individualna savjetovanja

Iskustvo trudnoće toliko je intimno i osobno da često ostaje zaključano u trudnici zbog neugode, straha ili srama. Otvara se cijeli jedan novi nepoznati svijet u kojem nemaš sidrište prijašnjeg iskustva, a jedina saznanja o trudnoći su pretežito kroz priče majki, sestre, prijateljica, foruma ili knjiga. Ali, tvoja trudnoća, ono kako je nosiš, što osjećaš, čega se bojiš ili što maštaš, je jedinstvena i obojana tobom i tvojom pričom. Ne propusti priliku da ovo dragocjeno iskustvo učiniš razvojnim i važnim kako za sebe tako i za tvoje dijete.

Putem individualnog rada njeguješ jednu svjesniju trudnoću u punom kontaktu sa sobom i svojom bebom.

Psihosfera Psihologija Geštalt Psihoterapija Razvojne grupe za trudnice

Razvojne grupe za trudnice – Devetomjesečno putovanje

Način rada: radi se o grupi zatvorenog tipa od 5-8 polaznica. Kroz priče, iskustva, relaksirajuće mentalne vježbe i tehnike učite o sebi, svojoj bebi i ono što Vas očekuje. Na gupi kada se obrađuju određene teme dobrodošli su i budući očevi.

Neke od tema koje se provlače kroz devetomjesečno putovanje jesu: ideja majčinstva, povjerenje, prihvaćanje nepoznatog, emocije, promjene na tijelu, strah (prenatalni testovi, pobačaji, komplikacije, porod), dragocjene“ trudnoće (mirovanje), prenatalna komunikacija, prenatalna veza majke i djeteta, promjene u partnerskom odnosu, uloga tate, snovi, osobni razvoj, gubitak kontrole, dijete iz mašte, aksioznost, snaga i priče pretkinja, vizualizacije, porod...

Cilj: namjera je pružati trudnicama sigurno i podržavajuću atmosferu u kojoj možete istraživati sebe, njegovati rani odnos sa svojom još nerođenom bebom, naučiti praktične trikove za nošenje sa svime u čemu jeste i što Vas čeka, te osnažiti se za trenutak poroda i susreta sa malim bićem koje raste u Vama.

Trajanje: frekventnosti jednom tjedno 90 min.

Psihosfera Psihologija Geštalt Psihoterapija Predavanja

Predavanja

Uključivanjem na besplatni tečaj pripreme za porod u općoj bolnici Pula, možete čuti predavanje koje vodim vezano za psihološke aspekte u periodu posljednjeg tromjesečja trudnoće, poroda te periodu neposredno nakon poroda.
Pratite novosti na stranicama Psihosfere gdje se objavljuju aktivnosti i nova predavanja vezane za područje trudnoće i roditeljstva.


  • Teme:

  • Emocije u trudnoći
  • Tehnika opuštanja u trudnoći
  • Što naša nerođena beba radi?
  • O emocionalnoj vezi sa nerođenom bebom
  • Kako majka utječe na nerođeno dijete
  • Koja je uloga očeva
  • Post porođajno razdoblje
  • Psihološka dobrobit dojenja
  • Kako ostati svoj, a biti dobar roditelj