Psihosfera Psihologija Geštalt Psihoterapija
Home > Razvojne radionice > Odrasli

Odrasli

Radionice i grupe razvoja su namijenjene psihološki zdravim osobama koje se žele posvetiti radu na sebi u cilju daljnjeg emocionalnog sazrijevanja te psihološkog i duhovnog razvoja. Kroz različite radionice možete povećati svjesnost te uvidjeti način na koji doživljavate sebe i svijet, prepoznati i upoznati vaše funkcioniranje, povezati se sa sobom, razviti kapacitet za uspostavljanje kvalitetnih odnosa (partneri, posao, djeca), probuditi svoju energiju i osjetiti potpunije svoj život. Radionice i grupe su prilika da počnemo zaista mijenjati u svom životu ono što nas drži na mjestu, kroz dublji i strukturirani rad na sebi.

Grupe osobnog razvoja – iskustvene geštalt radionice
Ciklus radionica – Pauza
Ženski krug

Psihosfera Psihologija Geštalt Psihoterapija Iskustvene geštalt radionice

Grupe osobnog razvoja – iskustvene geštalt radionice

Cilj: u grupi učimo jedni od drugih, ogledavamo se u drugima, upoznajemo kako nas drugi vide, kako naše riječi djeluju na druge. Ugledavamo način na koji odustajemo od sebe ("potčinjavamo se") ili zanemarujemo druge, kako stvaramo pretjeranu ili premalu distancu između sebe i drugih. Iskustvo grupe postaje sve više dio nas, pobuđujući osjećaj pripadanja, doživljaj zadovoljstva primanja i davanja, usavršavanja komunikacije, kao i lakšeg i nesputanog izražavanja emocija prema drugima. Postepeno nam omogućuje da se na zdraviji način suočavamo sa svakodnevnicom, gradimo iskrene i bliske odnose i živimo ispunjeniji život.

Trajanje: svaka dva tjedna 120 min.

Način rada: radi se o zatvorenom tipu grupe od 5-8 polaznika. Kroz zajedničke vježbe i tehnike, cilj je povećavanje svijesnosti kako sebe tako i odnosa koje gradimo.

Psihosfera Psihologija Geštalt Psihoterapija

Ciklus radionica – Pauza

Način rada: radi se o ciklusu radionica zatvorenog tipa u malim grupama od 5-8 polaznika. Putem raznolikih vježbi i tehnika učimo usredotočiti našu svjesnost na trenutak u kojem živimo, pridajući pažnju vlastitom tijelu, čulima i okolini koja nas okružuje.

Cilj: ovaj ciklus je Izazovno iskustvo koje mijenja doživljaj svakodnevnice. Namjenjeno svakome tko osjeća potrebu za usporavanjem svog tempa života. Pomaže nam razviti toleranciju na stres.

Trajanje: 10 susreta frekventnosti jednom tjedno (90 min.)

Psihosfera Psihologija Geštalt Psihoterapija Ženski krug

Ženski krug

Način rada: radi se o grupi zatvorenog tipa od 5-8 polaznica. Kroz priče, tišinu, glazbu, osjetila, približavamo se sebi i uzimamo odmak od svakodnevnice.

Cilj: namijenjeno svakoj ženi bilo koje životne dobi koja želi njegovati, razvijati ili pronaći svoj ženski aspekt. Putem praćenja, osvještavanja i podržavanja onog što jesmo osnažujemo našu prirodu.

Trajanje: frekventnosti susreta svaka 2 tjedna po 90 minuta.