Psihosfera Psihologija Geštalt Psihoterapija Sara Reljica Kostić

O meni

Moje djetinjstvo pamtim po igri, ključem oko vrata i prijateljicama iz kvarta, treninzima plivanja, školi, kampiranju s roditeljima, odlasku na selo kod babe.
Ono mi je donijelo osjećaj slobode, povezanost s prirodom, osjećaj pripadnosti, odlučnost i žar, samopouzdanje.

Moja me obitelj učila ustrajnosti i držala je do uspješnosti. Kroz nju sam učila vrlo rano postaviti granice i oslanjati se sama na sebe. Učila sam da sam izuzetno sposobna biti tu za druge. Učila sam o ljubavi, o natjecanju, agresiji i strahu. Uvijek su vjerovali u mene.

Puno godina kasnije sve sam raščlanila i ugledala i onu drugu stranu, moju nježnost, krhkost, povremenu nesigurnost i realitet jedne sasvim svakodnevne obitelji koja mi je pružala mnogo emocija i iskustva koja mi danas pripadaju i kojima se i dalje ponekad bavim.

Nakon vrijednog životnog iskustva studiranja psihologije i rada kao psihologa u Padovi, profesionalno se izgrađujem i rastem kroz 10 godina intervjuiranja, testiranja, profiliranja, izvještavanja, osmišljavanja projekata, provođenja razgovora i procjena i koječega drugoga u ljudskim resursima jedne velike pulske organizacije. Zahvaljujući njoj, tu sam, gdje stojim sada. Dala mi je priliku doživjeti na tisuće ljudi i njihovih životnih priča, priliku upoznati samu sebe i svoje profesionalne vrijednosti. Naučila me koliko mi je važno što radim i kako to radim i koliko mi je važno moći biti ono što jesam.

U međuvremenu sam osjetila da mi znanja psihologije nisu dovoljna da obuhvatim čovjeka u cjelini te s tom spoznajom krećem u iskustvo koje mi je najznačajnije promijenilo život i vratilo k sebi. Kroz edukaciju za geštalt psihoterapeuta naučila sam kako postojati u svijetu baš ovakva kakva jesam i zauvijek ću biti zahvalna svim svojim učiteljima i kolegicama na značajnom iskustvu i dobivenim znanjima. Psihoterapijom se bavim od 2010. godine.

Moju realnost i svakodnevnicu, koja me čini ispunjenom i životnom, sačinjavaju moj renesansni suputnik i naše dvije divne djevojčice, od njih ne prestajem učiti kako biti tu za druge i za sebe, kako živjeti u „sada i ovdje“ te bezuvjetno voljeti, a da pritom ne zaboravim na nježno, zaigrano i znatiželjno dijete u sebi.

Članica sam Hrvatske psihološke komore i Europskog društva geštalt psihoterapeuta.